Rune Hansen
av on 27 Februar, 2018
125 visninger

Fredagen har kommet, solen skinner og vinden er rundt 6 m/s. Vi spiser frokost og er ganske fornøyde og litt spent på turen over til Kragerø. Vi gjør båten sjøklar ved 12 tiden, kaster fortøyningene og setter avgårde. Ut fjorden fra Larkollen i 5 knop fart, går i denne farten en times tid før vi prøver å sette noe mere fart på båten. Båten er ukjent for oss, så jeg prøver å ta båten opp i ca, 25-26 knop, ett stykke fra de 40 knop som ble oppgitt at båten kunne gå. Virker som båten oppfører seg bra i denne farten. Sjøen begynner å ta seg opp, vinden øker på til rundt 12 m/s, jeg legger da merke til at motor-tempen på babord motor kryper opp mot rød strek, men stabiliserer seg litt i underkant. Sjøen har begynt å bli grov når vi passerer bøyen utenfor rakke båene, så jeg slaket ned til rundt 6 knop grunnet at vi ikke er blitt kjent med båten enda og ikke ville ta noen sjanser,

Turen gikk fint og vi ankom Kragerø rundt 6 - 7 tiden på ettermiddagen, det blåser godt og vi blir liggende en stund utenfor gjestebryggen da det ikke var plass til oss. Vi var heldige da en båt gikk ut en tid etterpå, så da var det bare for oss å fortøye. Vi hadde ikke spist i løpet av dagen, så derfor gikk vi på byen for å spise rett etter vi var ferdig fortøyd. Mat ble bestilt og jeg sendte en sms melding til selger hvor jeg fortalte at turen gikk fint, men at timeteller på styrbord motor ikke fungerte som avtalt. Dett var ikke noe problem for oss, da jeg kunne fikse dette når vi kom til Arendal.

Vi kom ombord i båten igjen rundt 11 tiden på kvelden, nå var det tid til å forsøke dusjen. Fruen gikk først i dusjen, men det gikk ikke lang tid før jeg hørte et rop nedenfra. Jeg gikk ned og der sto fruen med håret fullt av sjampo og ingen vann kom ut fra dusjen. Kan klarte å spore opp ferskvannpumpen, og den var "død". Jeg banket litt på den, så starten den igjen med en skranglete lyd..gikk så et par minutter og stoppet igjen, så her var det bare å banke i vei for at den skulle starte. Det ble sagt og skrevet at denne pumpen skulle være ny..

Fortsettelse følger..

Postet i kategori: Båt
Vær den første personen som liker dette